Els nostres mestres

El nostre Centre és una invitació a apropar-se a la màgia de Salvador Minuchin, la complexitat de Mara Selvini Palazzoli, els axiomes de Watzlawick, l'humor de Whitaker, el misteri d'Erickson, les tres generacions de Murray Bowen, la creativitat de Carmine Saccu i l'amorositat de Lolita Albaladejo (aquests dos últims a la fotografia).

LA NOSTRA HISTÒRIA, EL NOSTRE PROCÉS I TAMBÉ UNA PART DE LA NOSTRA VIDA

El Centre Horta de Teràpia Familiar neix l'any 2013 fruit del desig d'oferir un espai d'atenció a famílies i també un espai de formació per a aquells professionals interessats a apropar-se al mon de la Teràpia Familiar Sistèmica Relacional i també a ser acreditats com a terapeutes de família.

Espai Obert, el nostre primer projecte com a equip de terapeutes familiars, ens va permetre gaudir del priviliegi de compartir un llenguatge i una mirada comuna i va donar-nos l'oportunitat de crèixer conjuntament com a terapeutes i com a equip. Teníem un espai on atendre famílies en situacions de crisi, dolor o altres dificultat per, amb la seva col.laboració, buscar una manera de relacionar-se més esperançadora i amorosa.

Donar vida, consistència i realitat a un espai de formació ha estat una tasca complexa amb dubtes, incerteses i també la possibilitat de retrobar-nos amb textes de la nostra formació per incorporar-los i transformar-los en material per donar no només contingut, sinò també experiència i emoció a aquelles persones que volíen formar-se com a terapeutes familiars.

Rafa, sense el teu impuls i el teu desig de tenir un Centre de Formació, El Centre Horta de Teràpia Famililar no hagués nascut. Ni nosaltres haguéssim tingut la possibilitat de gaudir de l'experriència complexa, intensa i emotiva que suposa ser docent d'un grup de formació.

Volem també agraïr a les famílies , alumnes i professionals que han participat en aquest projecte. Amb una menció especial per al Professor Carmine Saccu que ha deixat l'empremta de la seva creativitat, humanitat i coneixement en els seus Seminaris. Igualment a la nostra supervisora Lolita Albaladejo que amb la seva exigència, el seu impuls i la seva amorositat ens ha ajudat en el nostre creixement

 

 

Nova Etapa

 

El projecte actual del Centre Horta de Teràpia Familiar esta centrat en dues arees.

Espai de consulta i teràpia familiar 

Adreçat a famílies, parelles o persones que passin per situacions de crisi, conflicte, pèrdues o altres dificultats. La recerca compartida d'una comprensió sobre el que esta passant i d'alternatives i solucions a les dificultats son els propòsit d'aquest espai.

Les condicions econòmiques s'adapten a les possibilitats de les famílies.

Espai de Formació

Adreçat a Institucions o Equips de Professionals que treballin amb infants, adolescents i famílies i vulguin apropar-se al mon de la Teràpia Familiar Sistèmica Relacional. 

Son cursos de petit format - 20, 30, 50, 80 hores- que proposen un primer contacte amb el pensament sistèmic i la riquesa, complexitat, conexions i emocions que comporta el treball terapèutic amb tota la família.

Les persones interessades o que vulguin conèixer el nostre Centre poden contactar telefònicament o a través del correu electrònic.

 

 

Els pioners

Nathan Ackerman: Pioner entre pioners.

 

Murray Bowen: El diàleg amb la família d'origen.

 

Milton Erickson: El terapeuta hipnòtic.

 

James Framo: "Diem a les nostres parelles el que no ens atrevim a dir als nostres pares"

 

Jay Haley:   L'art de ser esquizofrènic.

 

Salvador Minuchin: L'art de la teràpia familiar.

 

Virgina Satir: La terapeuta acollidora que venia del treball social.

 

Mara Selvini: El geni de Milà i els jocs psicòtics.

 

Carl Whitaker: La bogeria creativa del granger de Wisconsin.  

 

La Contra

El dia 10 d'abril va sortir publicada una entrevista del nostre estimat professor a La Contra de La Vanguardia.

EntrevistaEntrevista [2.337 Kb]