Qui som

L'Equip

 

Centre Horta neix del desig d'un equip de terapeutes de familia de treballar junts en el àmbit de l'atenció a famílies y el de la formació per a ser acreditat com a terapeuta familiar. Volem generar espais de proximitat, de respecte i de diàleg amb les famílies, els professionals i els alumnes que participen en el nostre projecte.

 

La història del Centre Horta -Espai Obert fins el juny de 2013, quan es modifica el nom- comença en el Centre de Teràpia Familiar de Barcelona -dirigit pel Dr. Albert Sarró- al voltant de la figura de Lolita Albaladejo, pionera de la formació sistèmica a Espanya i supervisora d'Espai Obert des del 2007, any en què iniciem el nostre projecte i el nostre camí en comú.

 

El Centre Horta està acredidat per la Federación Española de Asociaciones de Terapia Familiar des del novembre de 2013.

 

L'epistemologia sistèmica relacional ens aporta una manera de mirar, de pensar, de sentir, i és una experiència que ens resulta apassionant per la seva profunditat, complexitat i per les alternatives que genera a formes de viure ancurades al dolor i el malestar.

 

La reflexió a partir de las històries familiars de tres generacions obre un món emocionant de noves possibilitats, de noves perspectives, de realitats diferents que fan possible la transformació.

Neus Garriga Climent

Soc terapeuta familiar. Als 14 anys vaig decidir que volia estudiar psicología. Després d'acabar la carrera, la necesidat d'un marc teòric i els meus interrogants en referència al mon de les relacions familiars i humanes em van portar l'any 1988 al Centre de Teràpia Familiar de Barcelona. La Teràpia Familiar amplia la meva mirada i m'aporta noves maneres d'entendre el patiment i les dificultats i la possibillitt d'oferir nous camins que permetin viure millor.

 

Les meves primeres  experièncias professionales van ser en el camp de la valoració i reeducació de la dislèxia i en el de la teràpia de grup d'adults. Puntualment vaig fer d' educadora en un centre de protecció i tutela de menors.

 

Des de l'any 1994 fins al desembre de  2013 he treballat  como a psicòloga a un centre de salut mental infanto-juvenil d'un barri econòmicament desfavorit de la ciutat de Barcelona. En aquest entorn em retrobo amb dos dels meus formadors– Albert Sarró i Lolita albaladejo –i tinc la meva primera oportunidat de traballar amb famílies i apendre d'elles. Lolita amb la seva exigència, les seves propostes formatives i el seu exemple de coherència i respecte ha impulsat el meu creixement personal i professional

 

Durant 6 anys he col.laborat en les tasques de formació de la Facultat de Psicología y Cièncias de l'Esport Blanquerna com a tutora de prácticas del Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil.

 

Des de 1998 he participat a  Congressos i Jornades nacionals e internacionals sobre Teràpia Familiar a través de Tallers i col.laborat en diferents artícles publicats a la revista Mosaico.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Rafael Metlikovez Castillo 

 

Estimat Rafa,

 

Et trobem a faltar, com a company, com a terapeuta i com a polipoeta. Encara que et portem en el nostre cor, allà on siguis t'enviem una forta a abraçada.

Rosa Ocón González

A l’any 1988 vaig concloure els estudis de psicologia i al 1991 vaig començar a treballar amb menors en situació d’alt risc i les seves famílies. Des de fa més d’una dècada sóc psicòloga d’un Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència, feina que m’ha empaitat a tenir necessitat de saber més, a tenir necessitat de reflexionar sobre com miro, què faig i com m’apropo. La formació com a terapeuta familiar i l’especialització continuada des de 1990 m’ha permès encarar la meva feina amb major optimisme i esperança.

 

Vaig ser membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) des de 1999 fins el 2001 i vaig continuar col·laborant activament  en diferents projectes fins el 2004.

 

He col·laborat en algunes investigacions, entre les que destacaria la realitzada al setembre de 1996 ubicada en el context d’un Màster en Execució Penal.

 

Professora de diferents cursos des de 1998, tots ells relacionats amb famílies en dificultat social i compresos des d’una epistemologia sistèmico relacional. També he compartit algunes de les meves experiències en diferents congressos i jornades. He col·laborat en diverses publicacions en revistes de teràpia familiar i d’infància.